Lahkotnost gibanja z MERRELL AGILITY PEAK 4

Trail tekaško pohodni model je namenjen gibanju po raznovrstnem, tudi zahtevnejšem terenu. Uporabljamo ga lahko na gozdno travniških poteh, primeren pa je tudi za tekaško in pohodno premagovanje vzponov in spustov sredogorja.

Že ob prvem stiku copata z našim stopalom občutimo odličen in udoben oprijem v petnem in zgornjem delu, ki ga zagotavlja Jaquard tekstil. Za dodatno udobje poskrbi jezik copata, ki je prišit na notranji del in nam kot nogavica objame zgornji del stopala. Kombinacija naštetega nudi izredno zračnost, ki pride do izraza v toplejšem delu leta.

Pri hoji in teku nam Vibram MegaGrip guma nudi izvrsten oprijem podplata s podlago. Oprijem je zanesljiv na suhi in mokri podlagi. Na tekaških spustih nam dodana nova FloatPro pena v vmesnem podplatu zagotavlja optimalno blaženje in udobje. Rock Plate torzijska plošča, vgrajena pod prsti pa zagotavlja prepotrebno stabilnost. Za dober, naraven občutek, ki ga želimo doseči pri gibanju na raznovrstnih podlagah nam pomaga poskrbeti FlexConnect tehnologija umeščena  v sprednji del podplata.

Pri preizkušanju modela na zahtevnih skalnatih terenih smo občutili, kako pomembna je zaščitna kapica v prednjem delu tekaškega copata. Ta nam nudi zaščito pred udarci, hkrati pa povečuje življenjsko dobo obutve.

Trail copat smo preizkusili na različno zahtevnih tekaško-pohodnih terenih Robleka in doline Drage v Begunjah. Preizkušene tehnologije nam omogočajo varen in zanesljiv korak zato ga priporočamo vsem ljubiteljem gibanj v naravi!

Piše: Klemen Dolenc, vodja testne ekipe Delo-Polet.

Agility Peak 4.