Avantura na prostem Srce in duša Merrella

Podpiramo naravo

Merrell verjame, da je potrebno vse spodbuditi in usposobiti, da gredo v naravo. Organizacije ki jih podpiramo delijo naše poslanstvo pri spodbujanju udejstvovanja na prostem, predvsem med otroci.

ŽELIMO NAREDITI VEČ

Zagotoviti želimo, da imamo na voljo naravna področja, na katerih se lahko športno udejstvujemo, ter da bodo le ta na voljo tudi za naslednje generacije. Tukaj je kratek seznam podobno mislečih organizacij, ki jih podpiramo.

THE NATIONAL PARK FOUNDATION

V času ko tehnologija preplavlja našo družbo, je Merrell začel sodelovati z National Park Foundation pri prizadevanju, da bi navdihnili vse in povsod, naj gredo v naravo in se ponovno zavejo kritične vloge, ki jo naši parki igrajo pri omogočanju ljudem, da izkusijo naravo, prostost in nova odkritja. National Park Foundation je ustanovil Kongres leta 1967 kot neodvisno in neprofitno organizacijo, katere naloga je zbiranje potrebnih sredstev za najnujnejše potrebe National Park Service. Skozi svoje delo NPF pomaga financirati ohranjanje in obnovo različnih habitatov, povezuje mladino z naravnimi parki, promovira državljansko zavest, ter ohranja in seznanja z zgodbami iz naše preteklosti na mestih, kjer so se dejansko zgodile.

Za naše otroke, naš planet in naše dobro počutje poskušamo izkoristiti vse kar naši narodni parki ponujajo. Odkrijte svoje naravno okolje danes!

www.nationalparks.org

APPALACHIAN TRAIL CONSERVANCY

Appalachian Trail Conservancy (ATC) je zasebna neprofitna organizacija, ki deluje na bazi prostovoljstva, katere poslanstvo je ohranjanje 2,175 milj dolge poti z imenom Appalachian National Scenic Trail, 250.000 juter velikega naravnega področja, ki se razteza od države Maine, pa do Georgie. Njeno poslanstvo je zagotoviti, da bodo tudi prihodnje generacije lahko uživale v čistem zraku in vodi, prekrasnih razgledih, divjih živalih in priložnosti za preprosto rekreacijo na celotnem območju te poti. Če načrtujete pešačenje po poti Appalachian Trail, potem vam ATC spletna stran ponuja vse podrobnosti, od zemljevidov poti, pa do načinov kako zavarovati pot.

www.appalachiantrail.org

AMERICAN HIKING SOCIETY

American Hiking Society promovira in ščiti pohodniške poti in pohodništvo. Njeno praznovanje National Trails Days se odvija po celi državi prvo soboto v juniju. Na ta dan se zbere na tisoče ˝outdoor˝ navdušencev ki očistijo pohodniške poti, predstavljajo opremo, organizirajo poučne delavnice in še veliko več. Upamo, da se nam boste junija letos pridružili tudi vi.

www.americanhiking.org

BAY AREA WILDERNESS TRAINING

BAY AREA WILDERNESS TRAINING (BAWT) omogoča mladini iz urbanega okolja, da osebno izkusi bivanje v naravi tako, da jim nudi izobraževanje za vodnike ter uporabo opreme za bivanje v naravi, in tako lahko skupaj z mladimi ki jih vodijo, raziskujejo moč in lepote Kalifornijske divjine. Do danes je BAWT pomagala več kot 6.000 mladim izkusiti kampiranje, pohodništvo in odkrivanje divjine z nahrbtniki.

www.bawt.org

CONSERVATION ALLIANCE

Merrell je član Conservation Alliance, organizacije ˝outdoor˝ podjetij, katerih skupni prispevki podpirajo javne okoljske organizacije in njihove napore pri zaščiti divjih površin, kjer lahko uživajo navdušenci nad aktivnostmi v naravi. Od njenega začetka leta 1989 je Conservation Alliance prispevala več kot 6 milijonov $ za pomoč pri zaščiti rek, pohodniških poti, divjine in področij za plezanje. Njeno financiranje je pomagalo ohraniti 38 milijonov juter divjine; ustavilo gradnjo ali podrlo 26 jezov; in ohranilo dostop do več kot 16.000 milj vodnih poti in nekaj plezalnih območij. Avgusta 2008 je Conservation Alliance predstavila ConservationNEXT, s katero želi v napore za ohranitev divjine vključiti tudi posameznike. Conservation NEXT si prizadeva ustvariti novo generacijo podpornikov, ki bodo pomagali ohraniti ogrožena področja v divjini.

www.conservationnext.com
www.conservationalliance.com

PROJEKT ATHENA

Projekt Athena je neprofitna organizacija ki spodbuja ženske, da naredijo več, kot le preživijo – temveč, da si prizadevajo prenesti spremenjene zdravstvene okoliščine. Projekt Athena zagotavlja vodenje, opremo, potne stroške, vstopnine in, kar je najbolj pomembno, spodbudo in navdih za ženske , ki želijo izživeti športnico v sebi in stremijo k življenjskemu cilju – pa naj bo to splezati na Kilimanjaro, prečkati ciljno črto triatlona Ironman, ali objeti ponosno družino na cilju lokalnega 5 kilometrskega teka.

www.projectathena.org

YOUTH OUTDOORS LEGACY FUND

Merrell ponosno spodbuja doživljenjsko ljubezen otrok do narave s Youth Outdoors Legacy Fund (YOLF). YOLF je ˝outdoor˝ fundacija, ki financira navdihujoče ˝outdoor˝ programe, ki omogoča otrokom iz vseh socialnih okolij občutiti veselje in prednosti gibanja v naravi. Če od 1. februarja do 1. marca na spletni strani merrell.com kupite katerikoli Merrellov izdelek, bomo YOLF donirali 5,00$. Kupujte danes in pomagajte še enemu otroku do aktivnosti v naravi.

www.youthoutdoorslegacyfund.com