Avantura na prostem Srce in duša Merrella

MERRELL BLOG

Merrell Barefoot – obutev za tek in hojo po prstih

Merrell Barefoot – obutev za tek in hojo po prstih

Zakaj naraven način teka?

Že prvi koraki otroka se začnejo s hojo po prstih – ta način gibanja nam je »prirojen«. Tudi Indijanci so nekoč tekali po savanah in gozdovih bosi, brez zaščite stopal. Šele kasneje smo se priučili klasične hoje in teka – peta-prsti. Pri običajnem, klasičnem načinu hoje in teka peta-prsti so naši sklepi zelo obremenjeni. Pristanek na peto povečuje pritisk na stopala, gležnje, kolena, boke in hrbtenico in s tem so vsi naši sklepi podvrženi možnosti več poškodbam kot pri naravnem načinu teka, imenovanem bosonogi ali »Barefoot« tek.

MERRELL Barefoot

Pri »Barefoot« teku se drža telesa premakne naprej, pristanek je na sredino stopala. Tak način hoje in teka (sredina stopala-prsti) izboljšuje držo telesa in ravnotežje, krepi mišice nog in stopal ter vas povezuje s podlago. »Barefoot« vam pomaga aktivirati vaše stopalo in izkusiti bolj naraven način hoje in teka s tem, da pristanek stopala med hojo ali tekom premakne s pete na sprednji del stopala in s tem pospešuje delovanje vztrajnostnega zagona. Tako zmanjšate udarec na stopalo, kar omogoča bolj usklajeno in učinkovito hojo. Stimulirane mišice povečajo vašo moč in spretnost – okretnost, ter hkrati izboljšajo sposobnost vašega telesa, da porabi več kalorij.

Kolekcija »Merrell Barefoot« omogoča vašim stopalom, da sledijo svojim naravnim instinktom. Namesto nadzora ponuja ta obutev vašim stopalom popolno skladnost med svobodo, zaščito zunanjosti in razporejenim blaženjem.

Edinstveno oblikovana kolekcija, ki vam pomaga do bolj naravnega gibanja, optimalnega funkcioniranja stopal, k preprečevanju poškodb in k krepitvi celotnega telesa od stopal do vrha. Naša super lahka obutev z nizkim profilom predstavlja stik s podlago, ki nemudoma stimulira vaše čute in poveča vašo hitrost in spretnost. Dovolite vašim stopalom, da vas vodijo do skrajne svobode.